Прес-центр30 cічня 2018, 13:01

В закладах освіти пройшов цикл заходів, присвячених вшануванню пам’яті Героїв Крут

У День пам’яті Героїв Крут у закладах загальної середньої освіти району організоване проведення тематичних  уроків, засідань у форматі «круглих столів», лекцій, тематичних лінійок, інформаційних хвилинок,  лекцій, присвячених вшануванню пам’яті Героїв Крут за темами «Із забуття в безсмертя», «Подвиги Героїв Крут: подвиг із сьогодення», «Причини та наслідки трагедії під Крутами», «Українське розстріляне відродження», «Їм було лише шістнадцять». На класних годинах здійснено перегляд документальних фільмів «Крути», «Пам'ятай про Крути», «Крути - молода кров».

У бібліотеках, музеях навчальних закладів оформлені тематичні виставки художньої літератури, друкованих видань, копій архівних документів за темами  «Вічна пам'ять героям», «Трагічна сторінка української історії на шляху до незалежності України» тощо.

До сторіччя подвигу юних киян на честь своєї України у Кремінській школі-гімназії проведено урочисту лінійку-реквієм. На заході присутнім не просто розповіли про події на маленькій станції Крути, а змусили гімназистів замислитися, як можна любити Україну дієво. Перед хвилиною мовчання з вуст школярів пролунали всі прізвища та відомі імена тридцяти «мучнів-українців, славних молодих», переважно київських гімназистів. Тому такою символічною стала зустріч наших захисників із 58-ої бригади із тридцятьма кремінськими гімназистами саме напередодні Дня пам’яті Героїв Крут, репортаж про яку переглянули на лінійці.

У Кремінській міській школі № 4 пройшла тематична лінійка. Школярі хвилиною мовчання вшанували загиблих юнаків, а по завершенню лінійки переглянули відеоролик "Пам'яті Героїв Крут".

Також тематична лінійка з переглядом відео про Героїв Крут відбулась і у Варварівській школі.

В Новоастраханській школі проведено інформаційно-виховні години «Крути–символ українського патріотизму», лінійка «Герої живуть вічно», перегляд фільмів «Герої  Крут- вічно живі», «Бій під Крутами», діяла книжкова  виставка «Крути… Мужність і біль України» та інше. 

У Красноріченську на базі шкільного музею відбувся урок мужності.