Прес-центр29 червня 2017, 16:06

Варварівські діти повернулись зі Львівщини із подяками

З 19 по 24 червня за сприяння Департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації,  Львівського обласного центру краєзнавства, екскурсій і туризму учнівської молоді на Сколівщині відбувся  обласний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), присвячений 110-ій річниці від дня народження Р. Шухевича.

Цього року рій «Варта» Варварівської школи взяв участь у грі серед інших 34-х команд (роїв) з районів, міст та ОТГ Львівської області.

Рій «Варта», який представляв Луганщину, активно включився в усі етапи гри поза конкурсом. На дитячій турбазі «Карпати» рої змагалися за право стати кращими стрільцями з пневматичної зброї, слідопитами в «Козацьких перегонах», силачами в боротьбі з перетягування канату «Ігри на дужання»,  демонстрували стройову підготовку у конкурсі «Впоряд», уміння надавати невідкладну медичну допомогу у конкурсі «Рятівник», долати козацько-туристську смугу перешкод, варити козацький куліш, випробовували себе у спортивному орієнтуванні та облаштуванні місця для відпочинку і ночівлі в умовах природного середовища. Цікавими були ігри «Відун» (інтелектуальне змагання з історії України за зразком «Що? Де? Коли?»), «Теренова гра», конкурси ватра «Слава Героям» (представлення творчо-мистецького завдання), «Добре діло» (звіт про доброчинні справи рою), тощо. Протягом п'яти днів вони проявляли свою спритність, кмітливість, хоробрість та знання козацьких звичаїв.

Змістовність, висока духовність та майстерність виконання всіх конкурсних завдань  рою «Варта» Луганщини були відзначені подяками Львівського обласного центру краєзнавства, екскурсій і туризму учнівської молоді.

Вчитель курсу «Захист Вітчизни» Анжела Євсєєва, вчитель фізичної культури Володимир Островський та діти Варварівської школи висловлюють щиру подяку за цю неймовірно цікаву подорож голові райдержадміністрації Наталі Чехуті, голові районної ради Володимиру Прокопенку за сприяння в організації поїздки команди.