Прес-центр18 серпня 2021, 13:08

Велике будівництво на Луганщині не збавляє темп. Відзвітували по ключовим напрямам проєкту

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай провів апаратну нараду облдержадміністрації. Цього разу на розгляд були винесені проміжні результати реалізації Національного проєкту Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Головним доповідачем з цієї теми виступив в.о. директора Департаменту економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності ОДА Єгор Скіртач. Він нагадав, що цьогоріч у рамках програми в Луганській області у 2021 році реалізуються 17 соціальних проєктів з будівництва, реконструкції та капітального ремонту 10 шкіл, трьох садочків та чотирьох спортивних об’єктів.

На реалізацію  проєктів передбачено кошти в обсязі 160,2 млн грн, (ДФРР – 133,2 млн грн, з місцевих бюджетів – 26,9 млн грн). Станом на 12 серпня з передбачених коштів профінансовано 98,6 млн грн (ДФРР – 79 млн грн, з місцевих бюджетів – 19,6 млн грн).

Доповідач зазначив будівельна готовність складає 73,8 % (у школах – 83,5 %, у дитячих садочках – 79 %, на спортивних об’єктах – 45,5 %).

Співдоповідачем виступив директор Департаменту розвитку, утримання мережі автомобільних доріг області, промисловості та транспорту Луганської ОДА Андрій Чумак.

Він наголосив, що з держбюджету місцевим бюджетам надійшла субвенція на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автодоріг місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах. На 2021 рік передбачено видатки у сумі 638,3 млн грн, у тому числі: на капітальний ремонт – 111,69 млн грн; на поточний середній ремонт – 441,3 млн грн; на поточний дрібний ремонт та експлуатаційне утримання – 85 млн грн. На сьогодні ремонтні роботи виконуються за пріоритетним принципом, у першу чергу – на ділянках доріг з великою інтенсивністю транспортних засобів, міжобласних транспортних сполученнях, а також до опорних освітніх та медичних закладів.

У рамках проєкту «Велике будівництво» Луганщина активно взяла участь у масштабній кампанії з відбудови дорожньої інфраструктури України на території області.

У 2021 році виконуються роботи на 12 об’єктах.

Зокрема, капітальний ремонт мосту через р. Сіверський Донець по вул. Первомайська у Лисичанську (роботи виконано на 39 %, демонтовано асфальтобетонне покриття та бетонну плиту основи на 2/3 площі мосту, пішохідний тротуар та огородження, влаштовано монолітну бетонну основу та пішохідні консолі, виконується підсилення несучих та опорних конструкцій)

Капітальний ремонт 6,5 км асфальтобетонного покриття по вулицях Соборна, Первомайська, Українська, Центральна, Чернишевського та Комарова у Гірському (роботи виконано на 98 %, залишилось встановити дорожні знаки).

Завершено капітальний ремонт 845 м асфальтобетонного покриття по вулиці Заводська у Старобільську (готується до введення в експлуатацію).

Завершено капітальний ремонт 700 м асфальтобетонного покриття дороги по проспекту Перемоги у Троїцькому (готується до введення в експлуатацію).

Поточний середній ремонт 6 км автомобільної дороги О130305 (Троїцьке – Білокуракине – Старобільськ) – Білолуцьк (роботи виконано на 95 %, влаштовано вирівнюючий, нижній та верхній шари дорожнього одягу по всій площі, відремонтовано водопропускні та водовідвідні споруди, виконано видалення чагарників та дерев в межах смуги відведення та укріплення узбіч. Проводиться робота з нанесення дорожньої розмітки та дорожніх знаків).

Завершено поточний середній ремонт 5,7 км автомобільної дороги О131304 Сватове – Новомикільське  – Красноріченське (готується до введення у експлуатацію).

Поточний середній ремонт 5 км автомобільної дороги О130801 Микільське – Морозівка – Мусіївка – Бараниківка (роботи виконано на 98 %. Залишилось провести роботу з нанесення дорожньої розмітки та дорожніх знаків).

Поточний середній ремонт 7 км автомобільної дороги О131003 Ганнусівка – Новорозсош (роботи виконано на 47 %, виконується заміна та ремонт водопропускних споруд та планування узбіч, проводиться влаштування вирівнюючого та нижнього шару покриття на окремих ділянках).

Поточний середній ремонт 8,2 км автомобільної дороги С131226 Врубівка – Гірське на ділянці (роботи виконано на 95 % влаштовано вирівнюючий, нижній та верхній шари дорожнього одягу, виконано видалення чагарників та дерев в межах смуги відведення та укріплення узбіч на 80 % довжини ділянки, плануються виконати роботи з нанесення дорожньої розмітки та встановлення дорожніх знаків).

Поточний середній ремонт 7 км автомобільної дороги О130905 Новоайдар – Євсуг (роботи виконано на 85 %, влаштовано вирівнюючий, нижній та верхній шари дорожнього одягу, виконано видалення чагарників та дерев в межах смуги відведення та укріплення узбіч на 70 % довжини ділянки).

Поточний середній ремонт 5,6 км автомобільної дороги С131728 (КПП «Танюшівка» – Старобільськ – Бахмут) – Запорізьке – Чмирівка (роботи виконано на 50 %, виконано фрезерування покриття по всій площі та влаштовано вирівнюючий шар).

Поточний середній ремонт 10,2 км автомобільної дороги О131306 (КПП «Демино-Олександрівка» – Сватове – Лисичанськ – Луганськ) – Ковалівка – Макіївка – Лиман (роботи виконано на 22 %, виконано фрезерування покриття та роботи з підсилення основи на окремій ділянці, виконується заміна та ремонт водопропускних труб).

Крім цього, оголошено торги на розробку проєктно-кошторисної документації на реконструкцію технологічного мосту через старе русло р. Сіверський Донець, розташований на автодорозі м. Лисичанськ – смт Сиротине.

Також укладено договори про реалізацію ремонтних робіт на низці об’єктів.

Поточний середній ремонт автомобільної дороги О130905 Новоайдар – Євсуг на ділянці км 31+900 – км 38+900 (7 км); поточний середній ремонт автомобільної дороги С131606 Крепі – Тепле на ділянці км 8+900 – км 15+900 (7 км); поточний середній ремонт автомобільної дороги О131807 (Троїцьке – Білокуракине – Старобільськ) – Привілля на ділянці км 0+000 – км 3+000 (3 км).

Начальник управління молоді та спорту ОДА Антон Волохов розповів про темпи реалізації Нацпроєкту у спортивній сфері.

Він нагадав, що на Луганщині наразі є чотири об’єкти, що залучені до участі у Великому будівництві»: ремонт басейну «Садко» в місті Сєвєродонецьк; реконструкція шкільного стадіону Попаснянської школи № 21; реконструкція тренажерної зали та капітальний ремонт КУ ЛОФЦ «Олімп» у Кремінній.

Проєктом ремонту басейну «Садко» у Сєвєродонецьку передбачається ремонт чаші басейну та приміщення, ремонт систем електро- та теплопостачання, вентиляції, водопроводу та каналізації. Загальна вартість проєкту складає 6,9 млн грн. Планується завершити роботи у грудні 2021 року.

Реконструкція шкільного стадіону Попаснянської ЗОШ № 21 передбачає: облаштування мультифункціонального майданчика зі штучним покриттям з розташуванням легкоатлетичних доріжок навколо майданчика (з розміткою для гри у футбол, баскетбол, волейбол); встановлення огорожі навколо майданчика та установку глядацьких трибун; монтаж двох смуг перешкод; виконання благоустрою прилеглої території. Загальна вартість проєкту складає майже 7,9 млн грн, завершити роботи планується у грудні 2021 року.

Реконструкція тренажерної зали КУ ЛОФЦ «Олімп» передбачає: будівництво будівлі площею 670 м2 з розміщенням зали боротьби з двома борцівськими килимами; сучасний тренажерний зал, роздягальні на 50 осіб; тренерські та інвентарні кімнати; спортивних зал. Загальна вартість проєкту складає майже 22,0 млн грн, а виконати роботи планується до грудня 2022 року.

Проєкт капітального ремонту КУ ЛОФЦ «Олімп» передбачає: реконструкцію вхідної частини території; облаштування автомобільної та велосипедної парковок; розроблення плану замощення проїздів і майданчиків; розміщення малих архітектурних форм (тіньовий навіс, лави, урни, огорожі, тренажери, навіс над майданчиком тренажерів тощо). Загальна вартість проєкту становить 6,6 млн грн, а роботи плануються завершити у 2021 році.

Також в цьому році крім «Великого будівництва» реалізовується спецпроєкт Президента з будівництва чотирьох будинків для розміщення спортсменів на час проведення тренувальних зборів на базі КУ ЛОФЦ «Олімп». Вартість проєкту складає 10,8 млн грн. Завдяки реалізації проєкту, будуть створені умови для проживання 40 спортсменів.