Прес-центр9 жовтня 2019, 14:10

Відбулось засідання колегії райдержадміністрації

Про підсумки підготовки житлово-комунального господарства та об’єктів соціального призначення району до сталої роботи у опалювальному сезоні 2019-2020 років, підсумки оздоровчого сезону 2019 року, підготовку до нового сезону оздоровлення та відпочинку дітей та про реалізацію державної освітньої політики в районі розмовляли сьогодні, 9 жовтня, під час засідання колегії райдержадміністрації, яку провів в. о. голови райдержадміністрації Володимир Позняк.
Заслухавши та обговоривши доповіді, Володимир Позняк по кожному питанню дав низку доручень керівникам відповідних структур. За підсумками засідання колегії райдержадміністрації прийняті відповідні рішення.

Так, серед іншого, було озвучено, що у 2019 році послугами оздоровлення та відпочинку в районі було охоплено 2092 дитини, що становить 60 % від загальної кількості дітей від 7 до 18 років. З числа дітей пільгових категорій оздоровленням та відпочинком охоплено 1078 дітей, а саме: 71 дитина – сирота та діти, позбавлені батьківського піклування, 40 дітей з інвалідністю, 347 дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей, 62 дитини учасників АТО, 87 дітей з числа внутрішньо переміщених осіб, 130 дітей, які перебувають на диспансерному обліку, 200 талановитих та обдарованих дітей, 85 дітей учасників дитячих творчих колективів, 11 дітей, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, 45 дітей працівників агропромислового комплексу села. У цьому році оздоровлення дітей здійснювалось на базі одного позаміського дитячого оздоровчого закладу і відпочинок – у 32-х пришкільних закладах.
На утримання позаміського закладу оздоровлення та відпочинку «Мрія» з районного бюджету було виділено 194,486 тис. грн.
На проведення оздоровлення дітей в літній період з районного бюджету виділено та профінансовано 195,807 тис. грн., за рахунок яких було придбано 43 путівки для дітей різних пільгових категорій до оздоровчого закладу «Мрія».
Згідно з районною програмою оздоровлення та відпочинку дітей «Кремінське літо» були залучені на оздоровлення кошти міської та сільських рад. За рахунок місцевого бюджету придбано 23 путівки на суму 123,203 тис. грн., за рахунок сільських бюджетів оздоровлено 18 дітей на суму 90,809 тис. грн.
Красноріченська ОТГ придбала 22 путівки для дітей різних пільгових категорій до оздоровчого закладу «Мрія» на суму 117,847 тис. грн.
З початку року діти пільгових категорій оздоровлюються в ДП «УДЦ «Молода гвардія» в м. Одеса та ДП «МДЦ «Артек» м. Київ.
В ДП «МДЦ «Артек» з початку року оздоровлено 10 дітей, з них 3 дитини – сироти, 5 дітей із багатодітної сім’ї та 2 дитини учасника бойових дій.
В ДП «УДЦ «Молода гвардія» оздоровлено 11 дітей, з них 5 дітей із багатодітної сім’ї, 2 дитини учасника бойових дій, 1 дитина внутрішньо переміщеної особи та 3 обдаровані дитини.
Членами колегії було вирішено надати доручення управлінню соціального захисту населення райдержадміністрації, рекомендувати міському та сільським головам при складанні проекту бюджету на 2020 рік передбачити кошти на оздоровлення у позаміському дитячому оздоровчому закладі, сприяти залученню позабюджетних коштів для організації проведення відпочинку і оздоровлення дітей влітку 2020 року, до 25 травня 2020 року провести перевірки щодо належної підготовки до роботи дитячих закладів оздоровлення та відпочинку та забезпечити з 30 травня 2020 року їх відкриття. Начальнику фінансового управління забезпечити своєчасне фінансування витрат, передбачених на організацію літнього відпочинку в пришкільних таборах та придбання путівок в заміські табори, відділу освіти забезпечити підбір кваліфікованих педагогічних працівників і студентів педагогічних вищих навчальних закладів до роботи у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, провести відповідні навчальні підготовки цих працівників та інше.