Прес-центр14 cічня 2020, 14:01

Відділом підприємництва та торгівлі управління економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації щодекадно здійснюється моніторинг цін на соціально значущі товари на споживчому ринку району.

Інформація щодо середніх роздрібних цін на основні продукти харчування постійно надається до облдержадміністрації для узагальнення.
Протягом минулого року спостерігалась тенденція підвищення роздрібних цін майже на всю основну групу продовольчих товарів. Так, з початку року в середньому дорожчали наступні товари: хліб та хлібобулочні вироби на 6 % (в середньому по області – на 7%), м'ясо та м'ясопродукти на 6 % (в середньому по області – на 5%), макаронні вироби та крупа гречана на 14% та 30% відповідно (в середньому по області – на 13% та 40% відповідно), молочна продукція на 4 % (в середньому по області – на 9%) та найбільш суттєво збільшилась роздрібна ціна наприкінці року на картоплю та овочі - від 20% до 70% (в середньому по області – від 62 до 77 %).
На підставі аналізу оперативних даних моніторингу середніх роздрібних цін соціально значущих продовольчих товарів по Луганській області, найдорожчими продуктами в районі залишаються сало та м'ясо, в т.ч. м'ясо птиці, а також рис і картопля.
У порівнянні стану роздрібних цін на кінець 2019 року з цінами на кінець 2018 року необхідно відзначити незначне зменшення роздрібних цін на яйце куряче (до 11%), олію (до 6%) та на рис (до 3%).
Загалом темпи зміни цін на основні продовольчі товари протягом січня - грудня 2019 року на споживчому ринку району не перевищують темпів, що спостерігаються в цілому по Луганській області, а середні роздрібні ціни району знаходяться в межах середньообласних роздрібних цін, що склалися на продовольчу групу товарів.
Товарна насиченість продуктами харчування в Кремінському районі відповідає попиту населення. Ситуація на споживчому ринку стабільна.