Прес-центр4 серпня 2020, 15:08

Відтепер всі лікарські амбулаторії Кремінського району стовідсотково забезпечені службовими автомобілями

Відтепер всі лікарські амбулаторії Кремінського району стовідсотково забезпечені службовими автомобілями.

Сьогодні, 4 серпня, голова обласної державної адміністрації Сергій Гайдай передав ключі від службових автомобілів для  трьох сільських амбулаторій, в тому числі, для Кремінської міської лікарської амбулаторії загальної практики – сімейної медицини № 3 КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Кремінської районної ради».

За інформацією головного лікаря КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Кремінської районної ради» Володимира Андрійчука, буквально  одна сільська амбулаторія району не була забезпечена службовим автомобілем, сьогодні це питання знято з порядку денного.

Слід зазначити, що в рамках виконання наказу Міністерства розвитку громад та територій від 27 грудня 2019 року № 338,  на придбання  автомобілів   для трьох амбулаторій  області було виділено 1,5 млн. грн.

Загалом, у рамках впровадження реформи системи надання первинної медичної допомоги,  протягом трьох років Луганській області з державного бюджету було розподілено фінансування у сумі 131,1752 млн. грн. для будівництва 18 амбулаторій (8 введено в експлуатацію, 10 – будуються), придбання 27 службових автомобілів для медичних працівників на селі та 83 комплектів обладнання для телемедицини.