Прес-центр18 червня 2018, 16:06

Вихованці районної дитячої художньої школи стали лауреатами міжнародного Інтернет-конкурсу малюнка "Марка дружби"

Відгадайте дитячу загадку: «Що подорожує світом, залишаючись завжди в одному кутку?». Не здогадуєтесь? Це – поштова марка.

І дійсно так. Цей маленький клаптик паперу може облетіти весь світ, несучи при цьому на собі певну інформацію. Вона може знайомити людей на іншому кінці світу з історією, звичаями та традиціями різних народів та країн, архітектурними та ландшафтними сюжетами свого краю, іграми, флорою і фауною, святковими та побутовими сценами з життя свого народу, предметами етнографії та декоративного мистецтва, фантазіями на тему транспортних засобів, національних видів спорту.

Все це і стало тематикою малюнків юних художників, учасників Міжнародного Інтернет-конкурсу малюнку «Марка дружби».

Нарешті завершило роботу міжнародне журі, яке визначило переможців та лауреатів VІ Міжнародного Інтернет-конкурсу малюнка "Марка дружби", заснованого та проведеного вже вшосте Херсонським навчально-естетичним комплексом "Художня школа". В конкурсі взяли участь 2592 юних художника від 5 до 25 років з 11 країн світу - Білорусі, Болгарії, Боснії і Герцеговини, Індонезії, Казахстану, Литви, Росії, Румунії, Сербії, Словенії, України. Члени міжнародного журі конкурсу (представники Міжнародного Арт Консорціуму університету Х'юстону (США), Спілки художників Болгарії (м.Шумен, Болгарія), Університету Західної Богемії (м.Плзень, Чехія), Навчально-естетичного комплексу «Художня школа» (м.Херсон, Україна) за допомогою Інтернет-голосування обирали переможців та лауреатів конкурсу.

Кремінська районна дитяча художня школа втретє приймає участь у такому конкурсі. У цьому році школа відправила для участі у конкурсі 100 робіт. І три учениці школи стали лауреатами конкурсу – Анастасія Сириця (8 клас, викладач Олена Акініна), Валерія Лаптій (1 клас, викладач Олена Драголюбова) та Софія Савченко (3 клас, викладач Ірина Маркова).

Вітаємо лауреатів та бажаємо творчого натхнення й нових перемог!