Прес-центр26 липня 2017, 16:07

ВОДА ПОМИЛОК НЕ ПРОБАЧАЄ!

ВОДА ПОМИЛОК НЕ ПРОБАЧАЄ!

Літо в самому розпалі і температурні показники подекуди перевищують позначку у 30 градусів, тому люди все більше надають перевагу відпочинку біля водойм. Однак, не всі громадяни дотримуються правил безпечної поведінки на воді, що в свою чергу стає основною причиною нещасних випадків.

Випадки надзвичайних подій на водоймах фіксуються в Україні щодня.

Лише  минулих вихідних, 22 та 23 липня, на водних об’єктах країни загинуло 25 осіб! І, навіть, попри таку моторошну статистику, люди продовжують нехтувати застереженнями рятувальників, вирушаючи до місцевих озер та річок, які часто не пристосовані для купання.

Загалом з початку року на водних об’єктах країни загинуло 539 людей, із  них  - 56 дітей. При цьому врятовано 401 людину,  із них 92 дитини.

На водоймах Кремінського району у 2017 році потонула 1 людина.

04.07.2017р. до пункту зв’язку аварійно - рятувальної частини №21 м. Кремінна   надійшло повідомлення про те, що на озері у с. Житлівка Кремінського району, стався нещасний випадок.

По прибуттю чергового караулу на місце виклику, було встановлено, що громадянка М з групою осіб  відпочивала на березі даного озера та вживала алкогольні напої. Після занурення у воду жінка довгий час не з'являлася на поверхні, тіло загиблої витягли знайомі до прибуття рятувальників та карети швидкої допомоги.

Кремінський міськрайонний відділ  ГУ ДСНС України у Луганській області вкотре застерігає, знаходячись на відпочинку потрібно чітко дотримуватися правил безпеки на воді. Пам'ятайте - відпочивати та купатися можна лише на спеціально відведених для купання пляжах.