Прес-центр25 травня 2018, 14:05

Всі діти – сироти мають бути забезпечені житлом

Всі діти – сироти мають бути забезпечені житлом.

24 травня під керівництвом заступника голови райдержадміністрації Лариси Махури, за участі представників органів місцевого самоврядування проведено нараду щодо необхідності придбання житла дітям-сиротам.

Наразі необхідність проведення такої наради обумовлена контролем з боку РДА  за виконанням в районі Указу Президента України від 12.01.2018 р. № 5/2018 «Про першочергові заходи щодо захисту прав дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа» та Порядку і умов надання у 2018 році субвенції з державного бюджету на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт.   

На 2018 рік з Державного бюджету виділено кошти у сумі 15 472,1 тис. грн. для придбання житла сиротам, що проживають на Луганщині.

У взаємодії з Кремінською міською радою, Красноріченською об’єднаною територіальною громадою та Новокраснянською, Новоастраханською, Новомикільською, Єпіфанівською та Червонопопівською сільськими радами проведено моніторинг з метою встановлення осіб, що перебувають на квартирному обліку у зазначених органах місцевого самоврядування. Так, було встановлено, що наразі на квартирному обліку перебувають 6 дітей-сиріт віком від 16 до 18 років та 15 осіб з числа сиріт віком від 18 до 23 років.

На цей час  вкрай важливими  є пошук та підбір житла  для визначених кандидатур, які потребують надання житла в поточному році. На даний час мова йде про придбання 9 житлових приміщень для осіб зазначених категорій, що у повному обсязі забезпечить потребу.

У рамках діючого законодавства місцевими радами формується пакет документів для надання на розгляд відповідної комісії, затвердженої розпорядженням голови ЛОДА,  для отримання  та використання коштів державної субвенції.

Також слід додати, що питання забезпечення житлом дітей-сиріт Кремінсього району знаходиться на особистому контролі голови райдержадміністрації Наталі Чехути.