Прес-центр10 липня 2020, 10:07

Введено в дію підстанцію 500 кВ «Кремінська»

Напередодні голова Кремінської райдержадміністрації Олег Клименчуков взяв участь у відкритті вкрай важливого для Луганської області об’єкту енергетики - підстанції 500 кВ «Кремінська» - на лінії електропередач, що з’єднують область з єдиною енергетичною системою України.

До цього часу Луганщина була під’єднана до єдиного джерела енергозабезпечення – Луганської ТЕС, існувала велика ймовірність знеструмлення енергосистеми через падіння потужності або пошкодження єдиної лінії передач.

Цей об’єкт вдалося збудувати за дуже короткий час. Підстанція повністю автоматизована – на ній впроваджено автоматизовану систему керування технологічним процесом, що забезпечує повний контроль роботи та керування обладнанням підстанцією диспетчером у віддаленому режимі, з метою мінімізації впливу на довкілля на підстанції встановлено унікальну систему глибокої біологічної очистки стічних вод.

Робота підстанції 500 кВ «Кремінська» надасть змогу підприємствам отримувати безперебійну напругу високої потужності, відновити роботу великих промислових підприємств та в перспективі збільшити інвестиції в регіон.