Прес-центр5 грудня 2019, 15:12

«Я волонтер. І цим пишаюсь!» - сьогодні відбувся районний Форум шкільних волонтерських об’єднань.

5 грудня на базі районного будинку дитячої творчості Кремінська районна дитяча громадська організація «Первоцвіт» та відділ освіти Кремінської РДА організували і провели Форум шкільних волонтерських об’єднань.
З вітальним словом до учасників заходу звернулась представник Кремінської райдержадміністрації Ірина Драньова. Також у форумі взяли участь Тетяна Коткіна - директор територіального центру соціального обслуговування Кремінської РДА, Людмила Заволока - завідувач відділу терцентру та Наталія Богомолова - методист з виховної роботи Кремінського районного методичного кабінету.
В рамках форуму була проведена презентація волонтерської роботи міських навчальних закладів, організований майстер-клас з виготовлення патріотичних браслетів-оберегів. Цікавою була робота панельної дискусії «Волонтерськими шляхами», в ході якої учні та гості мали можливість обговорити деякі аспекти волонтерської діяльності, а саме: правові засади, інклюзивну освіту у закладах освіти, напрямки діяльності волонтерських організацій району та України.
У всьому світі 5 грудня відзначають міжнародний День волонтера - International Volunteer Day. Волонтерство – це не робота, а покликання. Це спосіб життя і мислення. Небайдужість до чужої біди, причетність і співпереживання - те, що веде волонтерів вперед.
В Україні волонтерство отримало потужний розвиток під час Революції Гідності та російської агресії на Сході нашої держави.