Прес-центр10 листопада 2017, 08:11

Як Кремінщина відзначила День української писемності та мови - диктант національної єдності і не тільки.

Як Кремінщина відзначила День української писемності та мови - диктант національної єдності і не тільки. 
Слід відзначити, що під час святкування Дня української писемності та мови найбільшу активність проявляє учнівська молодь. Окрім різноманітних заходів просвітницького характеру, діти масово взяли участь у написанні 17 – го диктанту національної єдності, що транслювався на Українському радіо. А вже до дітей долучались дорослі. Так, у Кремінській школі – гімназії разом із вихованцями закладу свої знання мови перевіряли офіцери Об’єднаного центру цивільно – військового співробітництва ЗСУ, що стали для гімназії добрими друзями. 
«Коли я писала диктант, я думала не про орфографію і пунктуацію. Для мене головним було свято рідної мови, наша єдність. Як не прикро це звучить, але військовий конфлікт на Сході України, у моїй рідній домівці показав, наскільки багато змарновано часу у формуванні згуртованості української нації навколо таких стрижнів як українська мова, українська культура. Але зараз є впевненість в тому, що багато чого можна змінити і це залежить від кожного з нас», - сказала учениця 11 класу гімназії Варвара. Від імені гімназійної спільноти вона вручила учасникам проведення АТО коровай. 
Крім участі у написанні диктанту, у районі проходили й інші заходи. Зокрема, у міській ЗОШ № 3 відбулось яскраве свято, яке підготувала вчитель української мови та літератури, директор школи Ірина Решетняк. На свято завітав міський голова Юрій Прокопенко, який привітав учнів, батьків, учителів та вручив сертифікати і пам’ятні подарунки учням, які стали учасниками проекту «Посилення потенціалу ефективності та прозорості роботи органів місцевого самоврядування через залучення молоді до роботи мерії міста та реформи децентралізації». Учні школи підготували доповіді, презентації про історію української писемності, значення української мови у нашому житті.