Прес-центр20 березня 2020, 15:03

Як отримати сертифікат про форс-мажорні обставини на період введення карантину

Як отримати сертифікат про форс-мажорні обставини на період введення карантину

Наслідки коронавірусу позначаються на всіх галузях економіки. Суб’єкти господарювання вже сьогодні мають ситуацію щодо неможливості виконання певних зобов’язань з контрагентами у зв’язку з обмежувальними заходами, які введені через поширення COVID-19.

Постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020р. №211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» з 12 березня до 3 квітня 2020 р. на усій території України установлено карантин.

Згідно частини другої  статті 14-1 Закону України «Про торгово-промислові палати» із змінами, внесеними згідно із Законом № 530-IX від 17.03.2020, форс-мажорними обставинами (обставинами непереборної сили) є введення карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України.

Згідно частини першої статті 14-1 вищезазначеного Закону Торгово-промислова палата України та уповноважені нею регіональні торгово-промислові палати засвідчують форс-мажорні обставини (обставини непереборної сили) та видають сертифікат про такі обставини протягом семи днів з дня звернення суб’єкта господарської діяльності за собівартістю. Сертифікат про форс-мажорні обставини (обставини непереборної сили) для суб’єктів малого підприємництва видається безкоштовно.

Враховуючи складну ситуацію з введенням карантину, Луганська регіональна торгово-промислова палата приймає документи до розгляду за спрощеною процедурою – відправлення пакету документів в електронному вигляді на e-mail: lcci508509@gmail.com, tpp-sev@ukr.net.

За попередньою безкоштовною консультацією з питань форс-мажору звертатись до Луганської РТПП за телефоном: 050 328 22 54, а також до Дирекції правового забезпечення діяльності ТПП України.