Прес-центр13 липня 2018, 14:07

Юні художники Кремінщини побували на Волині.

З 4 по 10 липня 22 учні художніх шкіл та художніх відділень шкіл мистецтв Лисичанська, Рубіжного, Кремінної та Сватового у супроводі викладачів знову здійснили подорож до Західної України, цього разу до Шацьких озер на Волині. Серед юних художників Луганщини, що відвідали західний регіон, були одинадцять учнів Кремінської районної дитячої художньої школи та три викладачі. 
В рамках реалізації проекту «Дитинство без сліз» благодійного фонду народного депутата Степана Івахіва “Патріоти Волині” спільно із Шацькою районною державною адміністрацією для дітей була підготовлена цікава та різноманітна культурна програма. 
 За час подорожі діти та дорослі відвідали безліч цікавих місць на Волині: краєвиди перлини Волині - озера Світязь, цікаві місця міста Ковель, музей-садибу Лесі Українки в Колодяжному, ознайомились з місцевими традиціями святкування Купала, флорою та фауною Шацького національного парку, побачили неймовірні краєвиди Шацьких озер, зустрілися з відпочивальниками табору “Супутник”.
Новим творчим досвідом стали майстер-класи з малярства на склі, з плетіння вінків та гончарства. Разом з вихованцями Шацького будинку дитячої та юнацької творчості на пленерному живописі діти малювали пейзажі озера Світязь.
Цілий тиждень юні художники з Кремінщини милувалися красотами Шацького краю та озера Світязь. Дітей поселили на базі відпочинку обласного управління лісового та мисливського господарства, де у них були всі умови для комфортного та змістовного відпочинку. 
Кремінські діти привезли свої художні роботи «Волинь очима дітей із зони АТО». Відкриття виставки відбулося у Палаці учнівської творчості міста Ковель. Також на виставці були представлені роботи з пленеру та вітражної техніки, які діти зробили під час відпочинку на Шацьких озерах.
За організацію відпочинку дітей Кремінщини на Шацьких озерах, за небайдужість, щирість та сердечну турботу кремінська дитяча делегація висловлює вдячність народному депутату України Степану Івахіву, помічнику народного депутата Наталії Маленицькій, представникам благодійного фонду Степана Івахіва “Патріоти Волині” Павлу Самолюку Сергію Юдіну, а також голові Шацької РДА Василю Голядинецю.
В подальшому художні роботи дітей, виконані на Волині, доповнять експозицію виставки “Україна очима дітей АТО”, яку організатори планують показати і у Верховній Раді України.