Прес-центр21 квітня 2020, 15:04

З 16 - ї години 21 квітня призупиняється робота всіх КПП на території Варварівської сільської ради Кремінського району

З 16 - ї години 21 квітня призупиняється робота всіх КПП на території Варварівської сільської ради Кремінського району.

21 квітня на засіданні районної комісії з питань ТЕБ та НС, яке пройшло у Кремінській райдержадміністрації, прийнято рішення призупинити роботу контрольно – пропускних пунктів у селі Варварівка Кремінського району. Нагадаємо, що відповідне рішення було прийнято у суботу, 18 квітня, і було пов’язане із виявленням 4  - х випадків захворювання на COVID-19 у осіб, які контактували із раніше госпіталізованою хворою на коронавірус місцевою мешканкою.

За інформацією представників місцевих лікувальних установ першого і другого рівня, проведені протягом трьох останніх днів експрес – тести особам із кола спілкування хворих не показали позитивного результату. Натомість, медики продовжують відбір  матеріалу для його подальшого дослідження методом ПЛР.

Більшість місцевого населення дотримується карантинних обмежень. Не відмічено було і присутності людей у Варварівському Свято – Іллінському монастирі 19 квітня, що могло стати джерелом масового інфікування не тільки варварівців, а й паломників з інших міст регіону.

Необхідно відзначити, що згідно досягнутої домовленості, всі святкові богослужбові відправи пройшли у районі за відсутності вірян.  Освячення пасхальної продукції мало немасовий характер. Як повідомив начальник Кремінського відділу Національної поліції Тарас Симоненко, протягом 18, 19 квітня не було складено жодного протоколу про порушення карантинних обмежень.