Прес-центр11 липня 2017, 13:07

З 1 липня в області заборонено здійснення польотів будь – яких безпілотних приладів та введено низку інших тимчасових обмежень.

Головою Луганської облдержадміністрації, керівником ВЦА Юрієм Гарбузом підписано розпорядження № 311 «Про введення тимчасових обмежень». Необхідність прийняття розпорядження обумовлена необхідністю вжиття заходів по недопущенню проникнення осіб, які підозрюються у тероризмі та скоєнні злочинів проти української державності, з території, непідконтрольної українській владі, запобіганню вчиненню терористичних актів, інших протиправних діянь, захисту життя та здоров’я громадян, економічних інтересів держави, а також відповідним листом Антитерористичного центру при СБУ. 
 Розпорядчим документом передбачено введення на Луганщині декількох тимчасових обмежень для її мешканців, окрім військовослужбовців, працівників правоохоронних органів та осіб, залучених в установленому порядку до проведення АТО. 
Обмеження стосуються пересуванню та перебуванню в громадських місцях осіб зі спортивною і мисливською вогнепальною зброєю та пристроями для відстрілу набоїв, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, здісненню будь-яких польотів безпілотних, легкомоторних літальних апаратів, скупченню колон транспортних засобів (більше п’яти одиниць) та тривалі зупинки вантажних транспортних засобів, великогабаритної техніки на узбіччях доріг поза встановлених автомобільних стоянок.
 Окрім цього, обмежується відвідування лісових масивів на відстані до 10 км від лінії зіткнення (крім згаданих категорій осіб, а також співробітників лісового господарства та посадових осіб, задіяних в проведенні робіт з технічного обслуговування об’єктів електро-, газо- і водопостачання) та проведення туристичних екскурсій, походів, рибальство і полювання на відстані до 10 км від лінії зіткнення. 
З 22-ої до 5-ої години ранку необхідно пересуватись із документами, які посвідчують особу.