Прес-центр6 лютого 2020, 14:02

З 27 січня по 3 лютого поточного року 12 учнів художніх шкіл та художніх відділень шкіл мистецтв Кремінної та Щастя здійснили подорож на Закарпаття.

З 27 січня по 3 лютого поточного року 12 учнів художніх шкіл та художніх відділень шкіл мистецтв Кремінної та Щастя, зокрема, 6 вихованців Кремінської дитячої художньої школи, у супроводі викладачів здійснили подорож на Закарпаття.
Поїздку організували Всеукраїнська громадська молодіжна організація «Молодіжний Рух «Здорова Україна» та Берегівська районна державна адміністрація Закарпатської області.
Під час перебування на Західній Україні діти та дорослі відвідали безліч цікавих місць Закарпаття: музей Берегівщини, Угорське консульство в м. Берегове, палац Перені та Угорчанський замок у м. Виноградове, музей Старе село та замок в Ужгороді, замок Паланок та Ратушу в м. Мукачеве, найдавніші архітектурні споруди Берегівщини.
Юні художники мали змогу оглянути виставки видатних художників Закарпаття: Володимира Микити, Анатолія Сакалош та Ференца Ерфана. Яскравими враженнями у дітей залишились відвідування ковзанки та басейнів з термальною водою Берегівського родовища.
Новим творчим досвідом стали майстер-клас з графічного портрету з художником м. Берегове Анатолієм Сакалош та творча зустріч з вихованцями Мукачівської дитячої художньої школи ім. М. Мункачі.
Луганські діти привезли з собою виставку своїх художніх робіт «Україна очима дітей». Виставка експонувалась у Берегівській районній державній адміністрації та в Коледжі мистецтв ім. А.Ерделі, куди були запрошені представники влади та інші гості.
Свої враження від поїздки діти відобразять в роботах «Закарпаття очима дітей».