Прес-центр25 червня 2019, 15:06

З метою недопущення «стихійної торгівлі» проведені спільні рейди.

З настанням літнього періоду неодмінно зростає кількість місць «стихійної торгівлі» продуктами харчування на тротуарах вулиць та на прилеглих територіях ринків і торговельних об’єктів. Пояснюється це тим фактом, що громадяни часто надають перевагу продуктам харчування, які реалізуються із землі, не замислюючись про якість цих продуктів, ким та в яких умовах вони виготовлені, де зберігались і як транспортувались.
Представниками райдержадміністрації, міської ради та Кремінського відділу поліції 21 та 25 червня проводились чергові рейди, спрямовані на впорядкування місць здійснення торгівлі в місті. 
З порушниками було проведено роз’яснювальну роботу щодо недопущення здійснення торгівлі в неустановлених місцях, про заборону продажу продовольчих товарів невідомого походження без документів, що підтверджують їх якість та походження, а також без відповідного торговельного та холодильного обладнання. 
Порушення правил торгівлі на ринках, функціонування місць «стихійної торгівлі» є потенційно-небезпечним та може спричинити спалахи харчових отруєнь, інфекційні захворювання серед населення. Особливо це стосується м’ясних, рибних та молочних продуктів, які вимагають особливих умов зберігання. 
Правилами торгівлі визначено, що торговельне місце продавця (криті чи відкриті столи, прилавки) має бути належним чином обладнано та відповідати санітарним, протипожежним та іншим вимогам. 
Підприємцям неодноразово доводилась інформація через ЗМІ щодо необхідності неухильного дотримання встановлених законодавчих норм в сфері торговельного обслуговування населення, але деякі недобросовісні продавці продовжують торговельну діяльність з порушеннями, не зважають на попередження. 
Враховуючи вищевикладене, райдержадміністрація звертається до мешканців міста та району бути пильними під час здійснення купівлі продовольчих товарів, особливо, товарів швидкого приготування, звертати увагу на строки споживання, а в разі виникнення сумнівів щодо якості продукції, вимагати у продавця документи, що підтверджують їх якість та ні в якому випадку не купувати продукти харчування в неустановлених для цього місцях. 
У разі виникнення запитань щодо захисту своїх прав споживача, можна звертатись за консультацією до відділу підприємництва та торгівлі райдержадміністрації (м. Кремінна, вул. Банкова, 1, каб. № 6) або за телефонами 3-18-78, 2-11-30.