Прес-центр5 серпня 2019, 16:08

З метою організації роботи по забезпеченню дітей – сиріт житлом за рахунок державної субвенції, при райдержадміністрації створена комісія

З метою організації роботи по забезпеченню дітей – сиріт житлом за рахунок державної субвенції,  при райдержадміністрації створена комісія.

5 серпня під керівництвом заступника голови РДА Лариси Махури пройшла нарада щодо виконання у районі постанови Кабінету Міністрів України від 26 червня 2019 року № 616.

Згаданим урядовим документом, зокрема, регулюється порядок та умови надання у 2019 р. коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, а також удосконалення вже існуючого механізму спрямування відповідної субвенції, що використовувався у 2018 році.

Під час засідання обговорили послідовність заходів по реалізації постанови, а також розподіл обов’язків між зацікавленими структурними підрозділами.

Наразі розпорядженням в. о. голови Кремінської РДА створено консультаційно –дорадчий орган -  комісію  з  питань забезпечення житлом дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа. До її складу увійшли представники управління  соціального захисту населення, фінансів, відділів освіти, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури, а також юридичної служби, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, уповноваженого представника громадськості та інших установ. Планується, що засідання комісії відбудеться найближчим часом.