Прес-центр30 листопада 2017, 13:11

З початку року проведено 43 рейди з метою виявлення порушень правил торгівлі

Райдержадміністрація вкотре закликає мешканців району здійснювати роздрібний продаж надлишків власної сільськогосподарської продукції виключно у встановлених та обладнаних для цього місця. 
Протягом поточного року членами робочої групи з числа спеціалістів райдержадміністрації, міської ради, управління Держпродспоживслужби у Кремінському районі та відділу Національної поліції проводились спільні та окремі рейди, направлені на запобігання захворювань на ботулізм, впорядкування місць здійснення торговельної діяльності в місті Кремінна та інших населених пунктах району, в т.ч. на ринках, вжиття заходів, спрямованих на ліквідацію місць стихійної торгівлі. 
Всього з початку поточного року було проведено 43 рейди. Під час них виявлено 47 правопорушень державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, порушень правил торгівлі на ринках та виявлено факти торгівлі з рук у невстановлених місцях. В тому числі це стосується торгівлі хлібом та хлібобулочними виробами, м'ясом птиці та молочними продуктами. 
Який результат цієї роботи? З порушниками було проведено роз’яснювальну роботу щодо недопущення здійснення торгівлі в неустановлених місцях, про заборону продажу продовольчих товарів невідомого походження без документів, що підтверджують їх якість та походження, а також без відповідного торговельного та холодильного обладнання. Також зазначених осіб було попереджено про персональну адміністративну відповідальність в разі виявлення повторних фактів порушень під час продажу продовольчої групи товарів в неустановлених місцях.
Посадовими особами відповідних служб було складено 23 протоколи про адміністративні порушення за статтями 152, 159, 160 КУпАП. Загальна сума накладених штрафів склала 3604 грн.
Райдержадміністрація вкотре закликає місцевих мешканців Кремінського району здійснювати роздрібний продаж надлишків власної сільськогосподарської продукції виключно у встановлених та обладнаних для цього місцях, а споживачів - до придбання продовольчих товарів в торговельних об’єктах, в яких створені всі умови для безпечного продажу продовольчої групи товарів.