Прес-центр6 серпня 2018, 15:08

З початку року у Кремінському РТМО було проведено 50 лапароскопічних операцій

З початку року у Кремінському РТМО було проведено 50 лапароскопічних операцій.

У 2018 році у хірургічному відділенні Кремінського районного територіального медичного об’єднання спільно зі співробітниками кафедри ФПО ЛДМУ (завідувач кафедри д. м. н. професор Ігор Зєльоний) було проведено близько 50 лапароскопічних операцій.

Як відомо, лапароскопія є найбільш сучасним методом хірургічного лікування, що відрізняється незначною травматичністю, високою ефективністю результатів застосування. Вона добре переноситься пацієнтами, вірогідність виникнення ускладнень в час або після операції украй низька.

Серед переваг цього методу оперативного втручання: скорочення тривалості проведення операції (від 15 хвилин), швидкий період післяопераційної реабілітації пацієнта, мінімальний ризик занесення інфекції під час операції. Є ще й косметичний ефект - післяопераційні шви на тілі мінімальні.

Такі операції у Кремінній стали можливі після придбання необхідного обладнання. Нагадаємо, що свого часу Асоціація працівників охорони здоров'я Кремінського району зверталась листом до голови районної державної адміністрації Наталі Чехути та голови районної ради Володимира Прокопенка з пропозицією про виділення з районного бюджету коштів на придбання лапароскопічної стійки. 

Наприкінці минулого року Кремінським РТМО згадане обладнання було придбане і наразі бачимо результат!