Прес-центр16 жовтня 2018, 14:10

За ініціативи Світового альянсу з паліативної допомоги, з 8 по 14 жовтня відзначається тиждень паліативної та хоспісної допомоги.

Мета ініціативи – привернути увагу світової громадськості до проблем, які існують у цій галузі. 
11 жовтня керівництво Кремінського РТМО, Луганський обласний відокремлений осередок «Української ліги розвитку паліативної і хоспісної допомоги» і Луганський державний медичний університет організували відвідування волонтерами з числа студентів хворих відділення паліативної допомоги Кремінського районного територіального медичного об’єднання. 
На підготовчому етапі студенти власноруч виготовили невеличкі подарунки на згадку про зустріч. Безпосередньо сам захід почався з виступу нештатного експерта з питань паліативної допомоги ДОЗ ЛОДА і голови Луганського обласного відокремленого осередку ГО «Українська ліга розвитку паліативної та хоспісної допомоги С. Скляра. Заступник головного лікаря П. Карпенко розповів про те, яка увага наразі приділяється задля функціонування відділення паліативної допомоги на достатньому рівні, про плани удосконалення цього відділення. Потім керівник волонтерської бригади студентів університету, викладач кафедри іноземної та української мови Л. Чернушина коротко ознайомила присутніх з діяльністю волонтерської групи. 
Вже потім студенти-волонтери провели концерт. Номери ретельно підбиралися з тією метою, щоб максимально підтримати слухачів та створити їм гарний, веселий настрій. Наприкінці програми волонтери вручили свої подарунки присутнім у холі пацієнтам та обійшли палати, де теплими словами і подарунками привітали пацієнтів, які не встають з ліжка. 
Хочемо нагадати, що на наступному тижні планується провести засідання громадської ради при Кремінській РДА, де має бути розглянуто питання соціального захисту людей похилого віку, в т. ч. тих, які внаслідок різних обставин мешкають самі.