Прес-центр6 лютого 2020, 16:02

За підсумками 2019 року Кремінський район посідає четверте місце за обсягом промислового виробництва серед районів області

За оперативними даними обсяг реалізованої продукції (робіт, послуг) підприємств промисловості основного кола за минулий рік склав 918,4 млн. грн.

Район посідає четверте місце за обсягом промислового виробництва серед районів області.

Лідерами за обсягами промислового виробництва є підприємства: ТОВ «Куб-Газ», ТОВ «Фідлайф» та Українсько - польське ТОВ «Віко-Україна».

Промисловий комплекс Кремінського району представляють наступні підприємства:

В добувній промисловості - ТОВ «Куб-Газ». Підприємство займається видобутком природного газу та конденсату. Штатна кількість працюючих складає 122 особи.

Харчову промисловість в районі представляють 3 підприємства:

- ТОВ «Фідлайф» виробляє корма для тварин, птиці, риб та реалізує їх по всій території України.

- ТОВ “Пінта - Кремінський пивоварений завод” займається виробництвом пива. Продукцію реалізує не тільки в Луганській області, а і за її межами.

- ПП “Продгрупсервіс” займається виробництвом молочної продукції, яку реалізує на території Луганської області.

Галузь машинобудування представлена  ТОВ “Кремінський завод “Ритм”. Основний профіль діяльності підприємства - виробництво теплообмінних установок, котлів, калориферів та різноманітних виробів з металу. Майже всю продукцію реалізує на території Луганської області.

В галузі оброблення деревини та виробництва виробів з деревини працює Державне підприємство «Кремінське лісомисливське господарство». Промислова діяльність підприємства представлена виробництвом тріски технологічної та пиломатеріалів. Основну частину продукції реалізує на території Луганської області.

Галузь виробництва готових металевих виробів представляє підприємство ТОВ ВП “Атлант”, яке спеціалізується на виготовленні технологічної оснастки (пресформи, літформи, штампи).

В інших галузях промисловості — Українсько-Польське ТОВ “Віко-Україна”. Дане підприємство з іноземними інвестиціями спеціалізується на виробництві та продажу професійного торгового обладнання для магазинів будь-якого формату – від торгового павільйону до гіпермаркету. Асортимент ТОВ «Віко-Україна» становить більше 1500 найменувань виробів та реалізується не тільки на території України, а і за її межами.