Прес-центр24 жовтня 2019, 15:10

За результатами профілактичного рейду «Урок» до навчання повернули двох дітей.

З метою виявлення дітей шкільного віку, неохоплених навчанням на початок навчального періоду, усунення причин та умов цього явища, соціального захисту виявлених дітей, запобігання їх бездоглядності і безпритульності, службою у справах дітей спільно з відділом освіти районної державної адміністрації та місцевим відділом Національної поліції проведено Всеукраїнський профілактичний захід «Урок».
В рамках заходу, який розпочався з серпня – місяця, фахівці обстежили житлово-побутові умови проживання дітей у 18 – ти сім'ях району, які опинились у складних життєвих обставинах, та, по можливості, надали адресну допомогу у підготовці до нового навчального року та осінньо-зимового періоду.
Обтяженням виявлено та повернуто до навчання двох неповнолітніх дітей. З батьками проведено профілактичні бесіди щодо відповідального батьківства, їх обов’язків у здобутті дітьми повної загальної середньої освіти. Також перевірено готовність дітей до школи - наявність шкільного одягу, канцелярського приладдя, спортивних форм, шкільних ранців тощо.
Принагідно служба у справах дітей нагадує батькам дітей шкільного віку, що за ухилення від забезпечення необхідних умов навчання, виховання та незабезпечення здобуття дітьми повної середньої освіти передбачена відповідальність згідно зі статтею 184 КУпАП.