Прес-центр8 лютого 2018, 12:02

Заборгованість до Пенсійного фонду підприємствами та організаціями району розглянули в райдержадміністрації

7 лютого в райдержадміністрації пройшло спільне засідання робочої групи з координації спільних дій органів податкової служби та органів місцевого самоврядування з розширення бази оподаткування та збільшення надходжень до місцевих бюджетів Кремінського району, з контролю за своєчасністю та повнотою сплати податків, погашення заборгованості із заробітної плати та інших соціальних виплат. 
Цього разу на засідання були запрошені представники Кремінського ВУВКГ, комунальних підприємств «Кремінський комбінат комунальних послуг», «Редакція видання «Міські вісті» (Кремінська міська рада), «Кремінський РСКГ», Житлово-експлуатаційної контори № 1, ККВП СКГ «Кремінський сількомунгосп», КУ «Варварівський СКГ» та СВК «Діброва», а також керівники ДП «Санаторій «Озерний» ЗАТ «Укрпрофоздоровниця» та комунального підприємства «Кудряшівський СКГ».
Як повідомила перший заступник начальника Рубіжанського об’єднаного управління ПФУ у Луганській області Лариса Лисенко станом на 01.02.2018 року заборгованість до Пенсійного фонду України у Кремінському районі мають 37 підприємств на загальну суму 5785,9 тис. грн., у тому числі, 4943,5 тис. грн. по сплаті страхових внесків та 842,4 тис. грн. по відшкодуванню сум на доставку та виплату пільгових пенсій.
З моменту останнього аналогічного засідання погашено борг до Пенсійного фонду по МПП «Стимул» у сумі 7475,65 грн. Про це повідомив його директор. 
Бухгалтер Варварівської сільської ради проінформувала, що комунальна установа «Варварівський СКГ» має заборгованість 44,9 тис. грн. і на цей час сільською радою укладено угоду з юридичною службою для вирішення даного проблемного питання. 
Головний бухгалтер Кремінського ВУВКГ сказала, що на їх підприємстві працюють над перерахунком існуючого тарифу на економічно обґрунтований, що дасть змогу працювати без збитків та можливість погасити заборгованість за минулий період.
Також було розглянуте питання легалізації заробітної плати та занятості населення за участю представників Головного управління Державної праці у Луганській області. 
Після обговорень було вирішено повторно запросити ДП «Санаторій «Озерний» ЗАТ «Укрпрофоздоровниця» щодо вирішення питання погашення заборгованості із виплати заробітної плати та сплати податків до Рубіжанської ОДПІ. 
Чергове спільне засідання комісії було вирішено провести 21 лютого.