Прес-центр23 листопада 2019, 15:11

Забуттю не підлягає: у Кремінній пройшла траурна акція до Дня пам’яті жертв голодоморів в Україні.

Порівняно недавно зі щільних ідеологічних пазурів була вирвана правда про найстрашніший голодомор в Україні – Геноцид проти українців 1932 – 1933 років. Наразі факт організації радянською тоталітарною системою геноциду визнано, навіть, світовою спільнотою.
В скорботні для України дні ми вшановуємо всіх убитих голодом, а також намагаємось відновити в пам’яті трагедії того періоду, які безпосередньо торкнулись наших предків, наших родин.
23 листопада жителі Кремінної зібрались на цвинтарі біля пам’ятного знаку жертвам голодоморів та політичних репресій у Кремінському районі. Серед тих, хто прийшов, - представники районної державної адміністрації, районної та міської рад, районного відділу Національної поліції, учнівська молодь, громадськість, а також духовенство.
Директор районного краєзнавчого музею Людмила Єжова розповіла про голодомор у Кремінському районі, а також зачитала деякі свідчення наших земляків зі збірочки «Забуттю не підлягає».
Присутні вшанували хвилиною мовчання закатованих голодом. Подумки кожен попросив для їх душ миру і спокою. Нехай спочивають з миром.. . Вічна і світла пам'ять.