Прес-центр20 листопада 2019, 16:11

«Забуттю не підлягає!» - в районі пройшло тематичне засідання «круглого столу».

20 листопада у форматі засідання «круглого столу» пройшла зустріч в інформаційному центрі райдержадміністрації. Тема зустрічі – Голодомор 1932 -1933 років як Геноцид українського народу.
На інформаційно – просвітницькому заході були присутні освітяни, працівники центральної районної бібліотеки, в якості спікерів – директор Кремінського краєзнавчого музею Людмила Єжова, депутат районної ради, вчитель історії Людмила Підтинна.
Тема голодомору 30 – х дуже складна у сприйнятті, проте розуміння причин, ходу і наслідків геноциду проти українців дозволяє розуміти сучасні процеси в Україні. Згадані драматичні події в історії України не повинні бути лише темою у шкільному підручнику, а супроводжувати нас протягом усього життя – і як історична пам'ять, і як ідея загальнонаціональної єдності навколо спільної трагедії. Саме про це йшлось на зустрічі, де колеги обмінювались досвідом викладання і проведення виховної роботи на згадану тематику.
Методист районного методичного кабінету Наталія Богомолова звернула увагу на доцільність використання у виховній роботі матеріалів видання «Людяність у нелюдяний час».
Виявилось, що у присутніх на заході з покоління в покоління передавались спогади, маленькі історії з родинного літопису, пов’язані з періодом голодомору.
Наразі, згідно районного плану заходів, на Кремінщині розпочався цикл заходів, приурочених до чергової річниці голодомору 30 – х років. Основні меморіальні, скорботні урочистості відбудуться 23 листопада – у День пам’яті жертв голодоморів в Україні. Районна громадська акція – вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932 – 1933 років пройде 23 листопада о 14.00 на міському цвинтарі.