Прес-центр22 жовтня 2019, 16:10

Заходи з реабілітації дітей з інвалідністю внаслідок ДЦП здійснюються за принципом «гроші ходять за людиною».

Сучасна демографічна ситуація в Україні характеризується зниженням народжуваності та зростанням кількості дітей з інвалідністю. У структурі дитячої інвалідності хвороби нервової системи займають перше місце, з яких більша частка – це різні форми церебральних паралічів.
Понад 70 відсотків хворих на ДЦП – важкі діти з інвалідністю, що вимагають значних фінансових затрат на їх лікування, утримання та соціальної допомоги.
Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 27.03.2019 № 309 «Про затвердження Порядку використання у 2019 році коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення реабілітації дітей з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу» запроваджений новий механізм забезпечення заходами з реабілітації дітей з інвалідністю внаслідок цього захворювання за принципом «гроші ходять за людиною».
У поточному році до управління соціального захисту населення Кремінської РДА звернулись 6 батьків дітей, які потребують відповідних реабілітаційних заходів. Всі вони були направлені на реабілітацію до ТОВ "Міжнародна реабілітаційна клініка Козявкіна".
Міжнародна реабілітаційна клініка Козявкіна (до 2018 - Міжнародна клініка відновного лікування)— реабілітаційна клініка у м. Трускавець Львівської області. Спеціалізується на реабілітації пацієнтів з різними неврологічними розладами, включаючи церебральний параліч, затримку моторного розвитку у дітей тощо.