Прес-центр6 листопада 2019, 15:11

Залучення коштів обласного бюджету дозволить пришвидшити процес децентралізації теплопостачання

Кремінська райдержадміністрація звернулась до Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації з пропозицією включити до заходів Регіональної програми модернізації систем теплопостачання Луганської області на 2017-2020 роки надання кредитів власникам квартир м. Кремінна, що відключаються від централізованого теплопостачання.
На сьогодні існуюча потреба кредитної підтримки на встановлення індивідуального опалення у місті Кремінна складає близько 1000 тис. грн. Залучення коштів обласного бюджету дозволить пришвидшити процес децентралізації теплопостачання та забезпечити мешканців міста індивідуальним опаленням.
Вирішення проблеми переведення квартир на індивідуальне опалення в рамках Регіональної програми модернізації систем теплопостачання мало місце в місті Рубіжному, де протягом 2018 року завдяки цьому близько 40 квартир переведено на автономне теплопостачання. Механізм передбачає пільгове кредитування громадян (власників квартир) за рахунок бюджетних коштів через фінансову установу – комунальне підприємство «Луганський обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі».
Як неодноразово повідомлялось раніше, Кремінською районною радою було прийнято рішення про відключення багатоквартирних будинків міста Кремінна від системи централізованого теплопостачання згідно Програми децентралізації системи теплопостачання міста Кремінна та селища Красноріченське на 2018-2020 р. р.
30 жовтня 2019 року до Програми децентралізації внесені зміни та доповнення в частині надання з районного бюджету цільової матеріальної допомоги на встановлення приладів індивідуального опалення соціально вразливим верстам населення з районного бюджету у сумі 1500,00 тис. грн.
Наразі цільову допомогу надано 150 заявникам. Відмовлено в наданні допомоги 47 заявникам з причин перевищення встановленого мінімуму у розмірі 3910 грн. середньомісячного доходу на сім’ю. На сьогоднішній час до Кремінської районної ради на отримання соціальної допомоги звернулось ще четверо мешканців, їх заяви знаходяться в процесі розгляду.
Крім того, близько 80 осіб звернулись за допомогою в отриманні пільгових кредитів, надання яких передбачено програмою децентралізації м. Кремінна, але кошти на кредитування в районному бюджеті відсутні, тому виникла необхідність звернутися за допомогою до облдержадміністрації.