Прес-центр5 лютого 2020, 08:02

Запроваджено новий механізм забезпечення заходами з реабілітації дітей з інвалідністю за принципом «гроші ходять за людиною»

З 2019 року запроваджений новий механізм забезпечення заходами з реабілітації дітей з інвалідністю за принципом «гроші ходять за людиною», що забезпечив адресність, прозорість та підвищення якості надання реабілітаційних послуг.
Протягом 2019 року реабілітаційними заходами скористалися батьки 6 дітей з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу.
Наприкінці року до постанови КМУ № 309 від 27 березня 2019 року, що регламентує Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення реабілітації дітей з інвалідністю, були внесені зміни. Відтепер заходами з реабілітації можна забезпечити не лише дітей з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу, а й з іншими захворюваннями і які потребують реабілітаційних заходів відповідно до індивідуальної програми реабілітації.
За додатковою інформацією щодо механізму забезпечення дітей з інвалідністю реабілітацією необхідно звертатися до управління соціального захисту населення Кремінської райдержадміністрації за адресою: м. Кремінна, вул. Побєди 1 а, каб. № 209, або за телефоном 0509294199