Прес-центр31 жовтня 2019, 16:10

Заступник голови РДА Лариса Махура провела робочу нараду з керівником та колективом Кремінського територіального центру надання соціальних послуг

Заступник голови РДА Лариса Махура провела робочу нараду з керівником та колективом Кремінського територіального центру надання соціальних послуг з приводу роботи установи та реалізації планових завдань.
В ході наради йшлось про підготовку та впровадження в територіальному центрі Закону України «Про соціальні послуги», який вступає в дію з 2020 року.
Законом передбачається класифікація послуг, які спрямовані на соціальну профілактику – запобігання виникненню складних життєвих обставин та/або потраплянню особи/сім’ї в такі обставини; соціальну підтримку – подолання особою/сім’єю складних життєвих обставин та соціальне обслуговування – мінімізацію для особи/сім’ї наслідків складних життєвих обставин, підтримку їх життєдіяльності та включення у громаду.
Чи готова установа до роботи в новому форматі, чи достатньо фахівців, які нові соціальні послуги потрібні громаді - все це обговорювалося під час спілкування з фахівцями територіального центру