Прес-центр20 грудня 2018, 11:12

Затверджено бюджет Кремінського району на наступний рік.

В ході проведення чергової, сорокової сесії районної ради, пленарне засідання якої пройшло 19 грудня, затверджено районний бюджет на 2019 рік. 
Проект основного фінансового документу району презентувала депутатам начальник фінансового управління райдержадміністрації Яна Вашечко. Вона відзначила, що доходна частина бюджету складається з власних доходів Податку та збір на доходи фізичних осіб, який є бюджетоутворюючим в сумі 61 034,3 тис.грн., з офіційних трансфертів, які надійдуть з державного бюджету – базова дотація 41 329,5 тис.грн., освітня субвенція – 48 543,3 тис.грн., медична субвенція – 22 192,2 тис.грн., дотація на утримання закладів освіти та охорони здоров'я – 15 863,9 тис.грн., інша дотація від селищної ради на вторинну медицину на покриття видатків з енергоносіїв – 765,5 тис.грн.
Субвенції з державного бюджету на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло- водопостачання і водовідведення, квартплата, управл.багатоквартирним будинком, вивезення побутового сміття та рідких нечистот становлять 47 856,5 тис.грн., на надання пільг та житлових субсидій населенню на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу – 3 312,9 тис.грн.
Субвенція на виплату допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям – 68 938,3 тис. грн.
Субвенція на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування за принципом «гроші ходять за дитиною» - 1 095 тис. грн.
Медична субвенція яку передає селищна рада в районний бюджет на покриття видатків вторинної медичної допомоги становить 5 583,8 тис. грн.
Субвенція на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань – 273,6 тис. грн. Інші субвенції з місцевих бюджетів району становлять 3 251,8 тис.грн.
Начальник фінансового управління відзначила, що проект районного бюджету на 2019 рік є збалансованим і направлений на вирішення першочергових та нагальних питань. 
Захищені статті видатків, до яких входять оплата праці з нарахуваннями, медикаменти, продукти харчування, оплата послуг за енергоносії, інші виплати населенню, забезпеченні у повному обсязі.
Оплата праці з нарахуваннями розрахована відповідно до умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати 4 173 грн., враховано диференційований підхід у оплаті праці до кваліфікованих працівників. Медикаменти передбачаються в закладах освіти, та охорони здоров'я згідно розрахунків установ. 
Продукти харчування в закладах освіти розраховані згідно норм, затверджених постановою КМУ № 1591: ДДЗ та НВК за рахунок бюджету забезпечені у місті – 40%, сільська місцевість - 60%, батьківська плата, місто – 60%, село – 40%, вартість харчування складає 46,43 грн. Харчування дітей 1-4 класи забезпечено, вартість – 17,61 грн., пільгова категорія дітей з 1 – 11 класи також забезпечена харчуванням вартість – 19,20 грн.
В галузі охорона здоровя заплановано збільшення вартості харчування з 5 грн. до 9 грн. на койко-день.
Видатки в частині енергоносіїв заплановані в повному обсязі. 
Розглянувши запропонований проект бюджету, депутати затвердили його одностайно.