Прес-центр15 липня 2020, 09:07

Завдяки зусиллям миротворців багато локальних конфліктів по всій планеті не переросли у війни

З метою вшанування мужності і звитяги, зразкового виконання службових обов’язків, вірності присязі учасників миротворчих операцій ООН, ОБСЄ і НАТО та забезпечення збереження пам’яті славетних героїв-миротворців, які загинули під час виконання обов’язків у складі миротворчого контингенту та миротворчого персоналу, Верховна Рада України 21 травня 2013 року одноголосно прийняла Постанову № 292-VII, якою визначено 15 липня Днем українських миротворців.

Починаючи з 1992 року Збройні сили України по всьому світу беруть участь у миротворчих операціях під егідою ООН, НАТО та інших міжнародних організацій. У військових операціях взяло участь понад 44 тисяч українських військовослужбовців. Багато локальних конфліктів по всій планеті не переросли в глобальні чи перманентні війни лише завдяки зусиллям миротворців.

З нагоди Дня українських миротворців вітаю всіх, хто з честю і гідністю виконав чи виконує цю місію, захищає й береже найдорожче - людські життя! Бажаю міцного здоров’я, благополуччя, сімейного затишку і злагоди, миру в кожній країні і в кожній родині!

 

Голова Кремінської районної державної адміністрації

Олег КЛИМЕНЧУКОВ