Прес-центр21 червня 2017, 09:06

Земельні питання під контролем райдержадміністрації

Управлінням  агропромислового розвитку райдержадміністрації  постійно проводиться робота з розгляду  звернень від громадян – власників  сертифікатів на право на земельну частку (пай) колишніх колективних  сільськогосподарських підприємств Кремінського району щодо виділення земельної частки (паю)  в натурі (на місцевості), про затвердження відповідної землевпорядної документації для подальшої реєстрації права приватної власності на земельну ділянку.

         За  поточний рік, станом на 1 червня було прийнято   199 розпоряджень голови райдержадміністрації  про надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою власнику сертифікату на право на земельну частку (пай) та  92 розпорядження про затвердження технічної документації із землеустрою.

Окрім цього, при райдержадміністрації створена та працює комісія з розгляду земельних питань.

         Відповідно до статті 13 Закону України «Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв)» нерозподілені (невитребувані) земельні ділянки за рішенням відповідної сільської, селищної, міської ради чи районної державної адміністрації можуть передаватися в оренду для використання за цільовим призначенням.

         До райдержадміністрації звертаються фізичні та юридичні особи з заявами клопотаннями щодо надання в оренду нерозподілених (невитребуваних) земельних ділянок. Звернення виносяться на порядок денний засідання комісії, де приймаються рішення згідно діючого законодавства.