Прес-центр20 липня 2017, 08:07

Жнива-2017. В районі стрімко стартувала збиральна кампанія.

Жнива-2017. В районі стрімко стартувала збиральна кампанія.

Як і минулого року, тон жнивної кампанії задають хлібороби ПП «Каут», які щодня встановлюють рекорди по намолоту зерна. 19 липня  саме це господарство відвідала голова райдержадміністрації Наталя Чехута, голова районної ради Володимир Прокопенко та  начальник агропромислового розвитку райдержадміністрації Юрій Тютюнник.

Під час короткого керівники району привітали жниварів з високими результатами роботи. Наталя Чехута, звертаючись до майстрів поля, сказала: «Ви йдете вперед, а за вами підтягуються всі інші. І нам є на кого рівнятися, ставити в приклад. Тому велика вдячність вам від нас, від всіх жителів Кремінського району за те, що ви дбаєте аби у нас був хліб на столі. Продовжуйте, лідируйте, вперед! Хай засіки у вас будуть повні-повні!».

Голова РДА вручила  Грамоту  Кремінської райдержадміністрації та районної ради трактористу-машиністу ПП «Каут» Юрію  Дівенку та повару цього господарства Олені Місіровій.  

Директор господарства Валерій  Каут прозвітував про  результати попереднього жнивного дня, під час якого було встановлено певний рекорд:  «Микола Замогильний намолотив 155 тонн зерна, Іван Гіманов – 229 тонн, Микола Волошин – 412 тонн! Загальний намолот підприємства – 797 тонн! Ніколи ще стільки ми не молотили за добу. А середня врожайність з гектара складає 60 центнерів».