Прес-центр19 березня 2019, 15:03

Знову про монетизацію субсидій.

Постановою Кабінету Міністрів України від 6 лютого 2019 року № 62 внесені зміни до Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 року № 848, згідно з якими визначено механізм виплати житлових субсидій у готівковій формі.
Відповідно до пункту 186 Положення, виплата житлових субсидій у готівковій формі здійснюється:
особам, які одержують пенсії, - через Пенсійний фонд України шляхом перерахування органами Пенсійного фонду України коштів на пенсійні рахунки в уповноважених банках або через виплатні об’єкти АТ «Укрпошти», де особа одержує пенсію;
особам, які не одержують пенсії, - через АТ «Ощадбанк» шляхом перерахування коштів для здійснення грошових переказів через платіжну систему «Система термінових переказів «Швидка копійка» або шляхом зарахування на поточні рахунки, відкриті в АТ «Ощадбанк».
Слід зазначити, що через технічні причини певна частина одержувачів пенсії не була ідентифікована Пенсійним фондом України як одержувачі пенсії і, як наслідок, виплата цим особам житлової субсидії у готівковій формі буде здійснюватися через АТ «Ощадбанк».
На початку березня персональне повідомлення було доставлене кожному громадянину, якому призначена житлова субсидія у готівковій формі, в якому інформується, що починаючи з березня 2019 року субсидія виплачується грошовими коштами. У повідомленні зазначена сума субсидії за лютий 2019 року, а також спосіб виплати готівкової субсидії.
За додатковими роз’ясненнями громадяни можуть звернутись до управління соціального захисту населення Кремінської РДДА.