Прес-центр15 травня 2018, 15:05

Зроби дитину щасливою — подаруй дитині сім'ю!

З метою забезпечення пріоритетності сімейного влаштування дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, в Україні створюються сімейні форми влаштування таких дітей - прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу.

Прийомна сім’я — це сім’я або особа, яка не перебуває у шлюбі, що добровільно взяла із закладів для дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування від одного до чотирьох дітей на виховання та спільне проживання. 

У разі утворення прийомної сім’ї, прийомні батьки беруть за плату прийомних дітей та дітей – вихованців на власну житлову площу за наявності відповідних санітарно-гігієнічних та побутових умов.

За прийомними дітьми зберігаються пільги і державні гарантії, передбачені законодавством для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування - раніше призначені аліменти, пенсія тощо. Суми коштів, що належать прийомним дітям як пенсія, аліменти, інші види державної допомоги, переходять у розпорядження прийомних батьків і витрачаються ними на утримання прийомних дітей.

Фінансування прийомних сімей та дитячих будинків здійснюється за рахунок державного бюджету. Розмір щомісячної державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, становить два прожиткових мінімуми для дітей відповідного віку. Одному з прийомних батьків чи батьків - вихователів виплачується грошове забезпечення. Кошти, що виділяються на утримання дітей у прийомній сім’ї, перераховуються на особистий рахунок одного з прийомних батьків, відкритий в установі банку за місцем проживання прийомної сім’ї.

Шановні жителі Кремінського району, якщо ви виявили бажання стати для дитини справжньою сім’єю, дарувати їй батьківську любов та ласку, готові піклуватися про неї, запрошуємо Вас стати кандидатами у прийомні батьки та звертатися до служби у справах дітей Кремінської райдержадміністрації за адресою: м. Кремінна, вул. Банкова, 3, телефон: (06454) 3-17-38 або до Кремінського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, який знаходиться за адресою: м. Кремінна, пл. Красна, 20, телефон: (06454) 2-16-01.

На території Кремінського району на сьогоднішній день функціонують дві прийомні сім’ї  та один дитячий будинок сімейного типу, у яких виховуються 11 дітей. Ці сім’ї знаходяться під соціальним супроводженням у районному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.