Прес-центр20 лютого 2020, 07:02

Звернення голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні

Шановні земляки!

Шість років тому, з 18 по 20 лютого, сталася трагічна кульмінація Революції Гідності. Саме тоді загинула більшість Героїв Небесної Сотні. Схиляю голову в пам’ять про цих мужніх громадян нашої країни.

Майже три місяці тривало протистояння українців з агресивної владою за право жити в цивілізованій демократичній країні, де життя громадянина, його свобода і гідність дійсно понад усе. Де народ сам вирішує і обирає свою долю, а не є статистичним електоратом, потрібним лише для виборів.

Українці повстали проти свавілля тодішньої влади, її безкарності, проти корупції, що як спрут скувала організм країни. А неповага до інтересів пересічного громадянина була як фундамент державної системи того часу.

Ганьба, що за шість минулих років не відбулися суди, не покарані винуватці трагедії, що сталася у Києві в ті дні. Досі нема відповіді: хто дав наказ стріляти та вбивати демонстрантів? Сумно.

Також на жаль не припиняється війна, тут, на Сході. Майже кожного дня ми втрачаємо кращих синів і доньок України, які боронять територіальну цілісність і суверенітет країни.

Упевнений, ми обов’язково повернемо мир на наші території та не поступимося жодним національним принципом!

А ще завжди будемо пам’ятати всіх справжніх українських Героїв, що віддали життя за рідну землю!

Слава Україні!

 

Голова Луганської обласної державної

адміністрації – керівник обласної

військово-цивільної адміністрації                                                   Сергій ГАЙДАЙ.