Прес-центр20 липня 2020, 16:07

Звернення голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая з нагоди шостої річниці визволення міст Рубіжне, Сєвєродонецьк, Попасна та Лисичанськ від незаконних збройних формувань

Шановні жителі Луганщини! Дорогі земляки!

Шість років тому, наприкінці липня, наші захисники відновили українську владу в містах Рубіжне, Сєвєродонецьк, Попасна та Лисичанськ.

Неймовірними зусиллями та ціною людських життів, Україні вдалось вирвати наші міста з пазурів найманців і проросійських бойовиків.

Місцеві мешканці зустрічали визволителів із національною символікою й гаслами «Дякуємо!», адже у дні окупації вони стали об’єктом для знущань і принижень від ворога.

Липневі події 2014 року ще раз дали пересвідчитись Україні та всьому світу, що у гарті бойових випробувань, наші співвітчизники зміцнюють свій дух, виявляють героїзм і самопожертву, а патріотизм – є рушійною силою, яка веде вперед.

Наші земляки, які живуть на окупованій території Луганщини, чекають на жовто-блакитний стяг над адмінбудівлями, повернення законності та конституційного ладу. І це, безумовно, станеться! Ми обов’язково будемо свідками об’єднання нашої країни!

Нам багато чого, ще доведеться зрозуміти та простити, але ми маємо пам’ятати усіх, чиїми руками здобувається свобода, хто героїчно боронить мир, та тих, хто віддав своє життя за Україну.

Героям Слава!

 

З повагою

 

голова Луганської обласної

державної адміністрації –керівник обласної

 військово-цивільної адміністрації                                                     Сергій ГАЙДАЙ