Прес-центр20 серпня 2018, 15:08

ЗВЕРТАЄМО УВАГУ!

У зв'язку з підвищенням температурних показників навколишнього середовища, на більшості території України встановлено високий та надзвичайно високий клас пожежної небезпеки відповідно.З метою вжиття додаткових заходів щодо протидії пожежам у природних екосистемахКремінський міськрайонний відділ ГУ ДСНС України у Луганській області закликає дотримуватись правил пожежної безпеки поблизу лісових масивів, на відкритих територіях та під час прибирання присадибних ділянок.

Шановні громадяни!

Не випалюйте суху рослинність, не розводьте багаття, не створюйте смітників на прилеглих територіях, тим більше, не підпалюйте їх.  Нагадуємо, що самовільне випалювання рослинності або її залишків, розпалювання вогнищ та застосування відкритого вогню в лісових масивах суворо забороняється діючим законодавством, та тягне за собою як адміністративну, так і кримінальну відповідальність.

ЗВЕРТАЄМО УВАГУ! На період високого  та надзвичайно високого класів пожежної небезпеки діють тимчасові обмеження стосовно відвідування населенням лісових масивів  та в'їзд до них автотранспортних засобів.

Якщо ви помітили займання, що тільки починається, намагайтеся загасити його самі. Іноді досить просто затоптати полум’я та переконатися, що горіння припинилося, інакше вогонь може з’явитися знову. Якщо пожежа досить сильна, і ви не можете здолати її самотужки – якнайшвидше сповістіть рятувальників, зателефонуйте до Служби порятунку за телефоном “101”.

 

За інформацією Кремінського міськрайонногоу відділ ГУ ДСНС України у Луганській області