Прес-центр16 березня 2018, 10:03

14 березня у Кремінській центральній районній бібліотеці пройшов тренінг Міжнародної організації з міграції «Ґендер та дискримінація».

Організували і провели захід координатор проекту "Сприяння відбудові та сталому розв’язанню проблем ВПО та постраждалого від конфлікту населення в Україні» Анна Єрьоміна, голова правління громадської організації СТАН Ярослав Мінкін, головний тренер громадської організації СТАН Олеся Архіпова, представник відділу логістики та комунікації громадської організації СТАН Дмитро Савчук. 
Проект «Сприяння відбудові та сталому розв’язанню проблем ВПО та постраждалого від конфлікту населення в Україні» фінансується Європейським Союзом, а реалізовується Міжнародною організацією з міграції. Мета проекту - згуртувати громаду шляхом організації простору для спілкування, взаємопідтримки та сталого всебічного розвитку.
Учасниками тренінгу стали члени ініціативної групи проекту «Всі разом», студенти та викладачі кафедри фізичної реабілітації та здоров’я людини Луганського НГУ імені Шевченка, працівники закладів культури, активні жителі громади, внутрішньо переміщені особи, які переймаються темою «Ґендер та дискримінація».
Навчання проходило у форматі рольових ігор. Учасників тренінгу вчили визначати гендерні дискримінації, долати стереотипи та упереджене ставлення до різних груп у суспільстві. 
За оцінкою учасників заходу, тренінг пройшов цікаво і динамічно і змістовно.