Прес-центр20 червня 2019, 13:06

20 червня заступник голови райдержадміністрації Лариса Махура провела чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини

На порядку денному засідання стояли питання надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, дозволів на вчинення правочинів щодо майна, право користування яким мають неповнолітні діти та позбавлення батьківських прав.
На цьому засіданні статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів було надано 50 дітям. Наразі райдержадміністрацією надано такий статус 705 дітям, ще 101 заява перебуває на розгляді.
Серед іншого, комісією було прийняте рішення звернутись з позовом до Кремінського районного суду щодо позбавлення матері батьківських прав стосовно 3 малолітніх дітей.
Всі три дитини виховуються в державних закладах, але це не звільняє мати від виконання нею батьківських обов’язків. Вона не надає матеріальної допомоги, не відвідує дітей, не цікавиться їх життям, навчанням та здоров’ям. Зловживає алкогольними напоями. Вмотивованих пояснень щодо свого способу життя не надала.