Прес-центр25 вересня 2020, 11:09

27 вересня – Всесвітній день туризму та День туризму в Україні

27 вересня – Всесвітній день туризму та День туризму в Україні.

Туристична інфраструктура Кремінщини досить різноманітна: бази відпочинку «Сосновий бір», «Лісова поляна», «Будинок мисливця»,  оздоровчі заклади відпочинку для дітей «Мрія», «Зоря», «Соснова Роща», готельний комплекс «ПриЛісне» та інші  приватні будинки відпочинку і садиби. Наявність  таких об’єктів  створює додаткові позитивні  умови для повноцінного оздоровлення та відпочинку на Кремінщині. Велика кількість об’єктів спортивної інфраструктури, місць відпочинку поблизу водоймищ  доповнюють оздоровчо-рекреаційну базу, збільшуючи кількість відпочиваючих, особливо, в теплу пору року. 

Наявність природно-заповідного фонду, до складу якого входять  заповідні урочища, ботанічні та гідрологічні  заказники, а також гідрологічні пам’ятки природи формують умови для пізнання незайманої краси природного потенціалу району, багатого на різноманітну флору та фауну. 
З цією ж метою та задля збереження, відтворення і ефективного використання цінних природних комплексів та об'єктів басейну річки Сіверський Донець, що мають важливе природоохоронне, наукове, естетичне, рекреаційне та оздоровче значення, в  2019 році  було створено національний природний парк «Кремінські ліси».

Пізнаючи природу свого краю, маючи змогу відпочивати в таких мальовничих місцях, які розташовані поруч з нами, отримуючи враження від близького контакту з природою та залучаючи до цього процесу  своїх дітей ми маємо вчитися жити в гармонії з природою, зберігати та примножувати  найбагатший природний потенціал нашої громади.

З нагоди свята до нагородження грамотами Кремінської райдержадміністрації та районної ради представлено найзавзятіших освітян, які розвивають дитячо-юнацький туризм та спортивне краєзнавство. Це  Василь Кучеров – вчитель  фізичної культури Новомикільської ЗОШ, керівник гуртка «Спортивно-краєзнавчий», Сергій Іванов - вчитель біології Кремінської школи-гімназії, керівник гуртка «Природознавча студія «Юні охоронці природи» та Сергій Малюк - вчитель фізичної культури Кудряшівської  ЗОШ,  керівник спортивного гуртка.

Бажаємо всім причетним до свята туризму подальшого натхнення, завзятості у своїй справі, нових і приємних вражень та  гарних емоцій!