Прес-центр5 лютого 2020, 10:02

4 лютого пройшов семінар-нарада для керівників закладів загальної середньої освіти «Управління закладами освіти Кремінщини в умовах децентралізації».

Участь у нараді взяли т. в. о. начальника відділу освіти Кремінської райдержадміністрації Людмила Горбачова, фахівці централізованої бухгалтерії відділу освіти та районного методичного кабінету.
Людмила Горбачова висвітлила питання особливостей управлінського процесу районного рівня в умовах проведення децентралізації. Далі вона зупинилася на особливостях підготовки та реєстрації на основну сесію ЗНО-2020, порядку замовлення та оформлення документів про освіту державного зразка випускникам закладів загальної середньої освіти у 2020 році.
Головний бухгалтер централізованої бухгалтерії відділу освіти Ольга Бахмет довела до учасників семінару обсяг коштів, закладених в районному бюджеті для освітянської сфери у 2020 році. Вона актуалізувала основне питання сьогодення: підвищення ефективності використання державних коштів.
Завідувач Кремінського районного методичного кабінету Людмила Мацегора запропонувала шляхи підвищення ефективності управлінського впливу на професійний розвиток кадрів.
Директор Кремінської ЗОШ № 1 Людмила Одіяненко та директор НВК «Кремінський ЗЗСО № 3-ЗДО» Ірина Решетняк поділились власним інноваційним досвідом розвитку інфраструктури закладів і участі в іміджевому Всеукраїнському проєкті «Освітній марафон».
Методист Наталія Богомолова розповіла про сучасні підходи до національно-патріотичного виховання, підкреслила важливість участі в патріотичних акціях.
Методист Інна Мочук проаналізувала результати інвентаризації підручників та навчальних посібників у закладах освіти та порядок вибору підручників для 3-х, 7-х класів закладів загальної середньої освіти з українською мовою навчання у 2020 році.