Прес-центр6 грудня 2017, 10:12

5 грудня відбулась зустріч з головами фермерських господарств району та одноосібниками

         5 грудня за ініціативи Кремінської бізнес-асоціації та за підтримки  райдержадміністрації відбулась зустріч з головами фермерських господарств району та одноосібниками з представником продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FАО) з презентацією  основних положень Рамкової  Програми Співробітництва для України на 2016-2019 роки.

         Ця Рамкова Програма Співробітництва націлена на шість з десяти  пріоритетних для Міністерства аграрної політики та продовольства України областей в галузі сільського господарства і розвитку сільських територій для управління, підтримки і партнерства FАО з Міністерством аграрної політики та продовольства України, об’єднуючи міжнародний інноваційний передовий досвід та міжнародні стандарти з національними і регіональними компетенція ми протягом чотирьох років, до 2019 року.

         Місцевим сільгоспвиробникам району було доведено  інформацію про діючи в сільськогосподарській галузі  міжнародні  конкурси та проекти, запропоновані механізми реалізації та втілення в життя бізнес-ідей щодо розвитку рослинництва та тваринництва. При цьому пріоритет мають  сільськогосподарські оброблюючи кооперативи, наприклад ті, що займаються обробленням землі, вирощуванням ягідних культур (полуниця, малина, чорна смородина), збиранням та переробкою молока, утриманням пасік тощо.  

Кооперативи, до складу яких входить декілька  господарств, мають змогу отримати  деякі види сільськогосподарської техніки або відповідного обладнання, що дозволить створити належні умови під час проведення сільськогосподарських робіт.

Найближчим часом в рамках продовольчої програми ООН (FАО) планується проведення відповідних  конкурсів.