Прес-центр8 травня 2018, 15:05

Біля братської могили на площі Парковій міста Кремінна пройшов мітинг.

Біля братської могили на площі Парковій міста Кремінна пройшов мітинг.

За роки Другої світової війни Кремінщина знала і окупацію, і визволення  від окупантів. В ході оборонних та наступальних боїв кремінська земля була щедро полита солдатською кров’ю. Свій останній бій тут прийняли ті, хто наразі спочиває з миром у численних братських могилах та одиночних похованнях.  

8 травня, у День пам’яті і примирення, на одній із братських могил  пройшов мітинг. На нього прийшли учні двох шкіл – інтернатів, жителі, громадськість, а також керівники району і міста.

Сам пам’ятник знаходився довгий час в аварійному стані, тому до чергової річниці перемоги над нацизмом було вирішено провести його капітальну реконструкцію. Всі роботи були виконані міською радою,  і 8 травня оновлений пам’ятник було відкрито.

«Ми знову і знову будемо приходити до братських могил захисників кремінської землі, тому що ці люди віддали своє життя за нашу свободу і мирне буття. Ця пам'ять – наш священний обов’язок»,- сказала на мітингу голова райдержадміністрації Наталя Чехута.

В цей же день керівники району і міста разом із громадськістю взяли участь у марафоні Пам’яті, відвідавши братські могили, що знаходяться на території міської ради. Поклали живі квіти, вшанували пам'ять хвилиною мовчання, побажали один одному миру на нашій Луганщині та в Україні.