Прес-центр19 червня 2018, 14:06

До питання обладнання першочергових об’єктів елементами доступності.

За інформацією відділу архітектури Кремінської РДА, з 16 будівель органів влади та місцевого самоврядування пандусами обладнано 12 будівель, у тому числі, у 2018 - 4 будівлі. 
Всі першочергові об’єкти соціального захисту обладнані пандусами, а також іншими засобами доступності. До кінця поточного року заплановане встановлення пандусу у відділенні Пенсійного фонду. 
З 5 будівель Кремінського РТМО 4 обладнані пандусами, одна будівля-інфекційне відділення - буде обладнана до кінця 2018 року. Також у другому півріччі заплановано проведення реконструкції трьох амбулаторій Центру первинної медико-санітарної допомоги.
Завершуються роботи по реконструкції перонів залізничної станції «Кремінне» з урахуванням вимог щодо доступності.
На автостанції м. Кремінна облаштовано квиткову касу і туалет з урахуванням потреб людей з інвалідністю. 
До початку нового навчального року планується завершення робіт з реконструкції трьох шкіл з облаштуванням пандусами. 
 Ще один важливий аспект доступності - виборчі дільниці. Із 29 виборчих дільниць Кремінського району наразі облаштовані до потреб осіб з обмеженими фізичними можливостями - наявність пандусу або вільного входу, ширина дверного отвору тощо – 21 дільниця, у тому числі, у 2018 році – 4 будівлі. До кінця року заплановано завершити обладнання пандусами виборчих дільниць у повному обсязі.
Питання облаштування засобами доступності будівель та приміщень адміністративного та соціального призначення знаходиться на постійному контролі райдержадміністрації.