Прес-центр20 березня 2020, 14:03

До рішення районної комісії з питань ТЕБ та НС внесені зміни

До рішення районної комісії з питань ТЕБ та НС внесені зміни.

На засіданні районної комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що пройшло 20 березня, прийнято рішення надати дозвіл на роботу підприємствам усіх форм власності, що здійснюють послуги з  миття автомобілів на території Кремінського району.

Миття автомобілів  дозволить посилити ефективність карантинних заходів, оскільки міжміський рух транспортних засобів (за винятком пасажирських перевезень)  не заборонено, а, отже, теоретично він може бути джерелом поширення інфекції.   

Також на комісії було зазначено, що раніше розпорядженням голови Кремінської РДА було уторено комісію для проведення рейдів з метою контролю дотримання чинного законодавства та обмежень, пов’язаних із запобіганням поширенню на території району гострої респіраторної хвороби  СОVID-19.

До  складу комісії  включені представники Національної поліції, Держпродспоживслужби, ДСНС, районної держадміністрації. Наразі комісією обстежено 42 об’єкти. За підсумками проведення рейдів складено протокол  про адміністративне правопорушення  щодо продавця одного з магазинів мережі «Трьошка», який не був закритий на період карантину.
Поліцейські склали адміністративний протокол за ст.44-3 (порушення правил щодо карантину людей) КУпАП. Санкція статті передбачає покарання – штраф на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних доходів громадян та на посадових осіб – від двох до десяти тисяч неоподатковуваних доходів громадян.