Прес-центр5 травня 2020, 11:05

До уваги роботодавців малого та середнього бізнесу!

До уваги роботодавців малого та середнього бізнесу!

Шановні роботодавці! У разі зупинення (скорочення) Вашої діяльності на період карантину, можна отримати в центрі зайнятості допомогу по частковому безробіттю.

Надання даного виду допомоги регламентується Порядком надання та повернення коштів, спрямованих на фінансування допомоги по частковому безробіттю на період карантину затверджено Постановою Кабінету Міністрів України від 22.04.2020 № 306, яка набрала чинності 28.04.2020.

Допомога встановлюється за кожну годину втраченого робочого часу із розрахунку 2/3 тарифної ставки окладу та не може перевищувати мінімальну заробітну плату, встановлену Законом на 2020 рік (4 723 грн.).

Право на отримання допомоги по частковому безробіттю мають  роботодавці з числа суб’єктів малого та середнього підприємництва, які:

• зупинили/скоротили діяльність через карантин,

•сплачували ЄВ протягом останніх 6 місяців, що передують даті зупинення/скорочення діяльності, за найманих працівників, з якими не припинені трудові відносини на дату подання звернення до центру зайнятості.

Для отримання допомоги по частковому безробіттю Вам необхідно надати пакет документів до центру зайнятості за місцем сплати єдиного внеску.

Пакет документів надається до центру зайнятості одним із зручних способів:

• У скриньку розміщену на вході центру зайнятості (оригінал).

• Поштовим відправленням (оригінал).

• На e-mail центру зайнятості (у форматі скан-копії).

Деталі про порядок надання допомоги по частковому безробіттю Ви можете переглянути на сайті Державної служби зайнятості - dcz.gov.ua у розділі: «Роботодавцям» - «Допомога по частковому безробіттю на період карантину».

Роботодавці можуть звернутися за консультаціями до Кремінського районного центру зайнятості за тел. 2-10-83 та надати документи за адресою: м. Кремінна, пл. Красна, 6 Б або на електронну пошту kremrcz@ukr.net.