Прес-центр25 березня 2020, 13:03

До уваги суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність в сфері роздрібної торгівлі

До уваги суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність в сфері роздрібної торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами зв’язку, провадження банківської та страхової діяльності!

Постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» (зі змінами) в з 12.03.2020 до 03.04.2020 на усій території України введено карантин та встановлено ряд обмежень щодо здійснення економічних видів діяльності.

          23.03.2020 на засіданні Кабінету Міністрів України (витяг з протоколу № 10 від 23.03.2020) запроваджено нові обмеження: вжити у дводенний строк відповідно до законодавства заходів до запровадження суб’єктами господарювання, що здійснюють діяльність в сфері роздрібної торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами зв’язку, провадження банківської та страхової діяльності режиму роботи з розрахунку один відвідувач на 10 кв. метрів площі торгівельного (операційного) залу за умови дотримання дистанції між ними не менш як 1,5 метра із встановленням спеціальних позначок.

          Нагадаємо, що  з 17.03.2020 до 03.04.2020 введено заборону на роботу суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, зокрема закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо), торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, закладів культури, торговельного і побутового обслуговування населення, крім роздрібної торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами зв’язку, провадження банківської та страхової діяльності, а також торговельної діяльності і діяльності з надання послуг з громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту.

          Також, введено заборону  до окремого розпорядження на роботу  ринків, місць стихійної торгівлі та виїзної торгівлі на території району і області.